varen door de Amsterdamse gracgten met Marc Marc

Varen op de grachten

Varen door de Amsterdamse grachten met Marc Marc is een onvergetelijke ervaring. Altijd weer laat ik u met groot plezier de fijnste plekjes zien vanaf het water.

Opstappen geschiedt in de gezelligste buurt van Amsterdam: de Jordaan op de Bloemgracht ter hoogte van nr. 140 of op een plaats, in overleg, die u het beste uitkomt.

Er wordt o.a. gevaren met de 5 meter lange Bombarie, een stevige open zeilsloep met flinke kiel voor de nodige stabiliteit. Het open karakter van de Bombarie en het relatief laag op het water liggen, geeft het evenement een extra karakter. Varen met de Bombarie is intiemer en gezelliger dan op een grote boot. We kunnen ook de kleinste gracht in.
De Bombarie wordt voortgedreven door een 8 PK motor, wat er voor zorgt dat er effectief gemanoeuvreerd kan worden. Uw schipper kent de regels op het water en is zeer ervaren. Mocht het nodig zijn: er zijn zwemvesten beschikbaar.

De Bombarie is geschikt voor mensen van praktisch alle leeftijden die normaal ter been zijn. De Bombarie is een dubbelwandige polyester boot, waarbij de bovenkant van de brede wanden een comfortabele zitplek vormen. Er is voldoende beenruimte en plaats voor het uitstallen van de door u zelf meegenomen versnaperingen. Maar, u kunt mij ook een complete catering laten verzorgen indien u dat wenst. Het verzorgen hiervan is een additieve service zonder winstoogmerk!

Omdat de Bombarie gespeend is van allerlei toeters en bellen die niet wezenlijk zijn voor het plezier dat men kan beleven aan een vaart voor een klein gezelschap is het mogelijk voor een zeer concurrerende prijs. Het is waar, ze is een oude diva, maar voldoet nog steeds uitstekend. En, vergeet niet; u krijgt er een kundige en zeer goed gemutste schipper bij. Soms lijkt hij een beetje streng. Dat is echter pure concentratie bij het kundig en veilig varen.

Seizoen 2008

Er wordt dit seizoen weer veel door mijzelf als schipper gevaren. Zowel met de Bombarie als met een elektrisch fluisterboot. Beiden zijn te boeken. De Bombarie voor max. 10 personen, de elektrische voortgedreven wat luxere sloep voor maximaal 6 personen.
Marc Marc kan ook als overkoepelende organisator optreden voor uw vaart voor ongeacht de grote van het gezelschap, doelstelling of luxeniveau. Ik zoek dan voor u de beste oplossing en zorg dat alle reserveringen en geboekte diensten juist worden gecommuniceerd, dat u waar krijgt voor uw geld en desgewenst treedt ik op als reisleider en gids voor de vaart.

Ik nodig u uit te reageren om uw aanvraag met zorg in te kunnen passen voor een onbezorgde vaart waar u nog lang met plezier aan zal terugdenken.

Met vriendelijke groet,

Marc Marc

020 625 98 47  /  06 417 317 62    marcmarc@xs4all.nl

 

 

Een blik op de Bombarie met illuster gezelschap en schipper Michiel.


Een blik op de Bombarie met illuster gezelschap en schipper Michiel.


Een blik op de Bombarie met 'kidsfun'.

 

Een blik op Amsterdam

Deze fotoreportage laat een blik zien vanuit de Bombarie. De foto's zijn gemaakte op verschillende vaarten over alle seizoenen.

Vrolijke mensen
Op het water zijn in Amsterdam betekent veel vrolijke mensen tegenkomen. Het is een traditie dat schippers elkaar minzaam groeten bij het passeren. Uw schipper stimuleert dat ook de gasten elkaar groeten, wat tot vrolijke taferelen leidt.

Menig toerist heeft zich al verbaasd over die gemoedelijkheid en je ziet aan hun gezichten dat ze veel liever bij ons in de intimiteit van de Bombarie hadden gezeten i.p.v. in zo'n grote toeristenbak waar men in 6 talen allerlei flauwekul gidspraatjes van de CD moet aanhoren.


Groeten terug.

Altijd bijzonder
Als men door de grachten vaart komt men altijd weer iets bijzonders tegen. Dat kan iets kleins zijn dat ontroert, een onverwachts spektakel of iets dat een minnelijke glimlacht tovert.
Het kan zijn dat u niet gelooft dat zeemeerminnen bestaan. Dat zou zomaar kunnen. Maar, wat dacht u van een grachtenmeermin? Een die ook nog eens prachtig kan zingen! Een rondvaartboot gaat eraan voorbij. De Bombarie neemt de tijd om het mee te maken.


Dolle boel bij bedrijfsuitje.


De werkstress afgeworpen.

In het donker
'S avonds varen is ook gezellig. Amsterdam in het donker straalt een andere sfeer uit. Op een zwoele avond ligt het natuurlijk voor de hand maar diep in de nacht in de winter om naar een speciaal transport van een boeing 737 te gaan kijken? De Bombarie was erbij! Gevuld met gasten die ondanks de koude onvergetelijke momenten beleefden (zie ook foto in magazine Quest april 2008 pag. 118/119 waar de Bombarie ook bij te zien is).


Surrealisme op de Kostverloren vaart - Boeing 737 door Amsterdam.

Hectisch
Met name op Koninginnedag kan het soms op z'n zachts gezegd hectisch zijn. Iedereen krioelt door elkaar en daar zitten ook veel lieden bij die in het geheel geen enkel besef hebben van de regels op het water. Het is een wonder dat er zo weinig misgaat. Uw schipper laat het u aanschouwen maar, blijft op veilige afstand of weet op tijd weg te komen.


Even gezellig napraten.

Zelfbediening
Er zijn van die plekjes die uw schipper weet maar, waar weinigen aan denken. Bij een zo'n plek kan men de sluizen zelf bedienen. Hollandser kan het niet. Een les in het bedienen van een sluis met de hand. Dat is een ervaring die maar weinigen vandaag de dag meemaken.


Voor mijn neefje Marc een wel heel bijzondere ervaring.

Natuur & Historie
Hoe mooi ook, men hoeft een vaart niet beperkt te houden tot de Amsterdamse binnenstad. De wateren om Amsterdam hebben veel natuurschoon te bieden. Deze vaarten duren natuurlijk wel wat langer omdat er verder gevaren moet worden. Ze zijn echter de moeite waard. Een tocht via de binnenstad naar Noord door de zelf te bedienen sluizen om van het idyllische achterland aldaar te genieten. Of een Amstellandtocht - een romantisch avontuur door rietkragen en bruggetjes waar men amper onderdoor kan of zelf moet bedienen om te openen. Een rondleiding op de oudste Joodse begraafplaats en het historisch museum in Ouderkerk aan de Amstel, Een gezellige picknick onderweg. De Bombarie heeft het allemaal meegemaakt en ondergaat het graag opnieuw.


Een tussenstop voor een onverwachte knakworsten picknick (Amstelland) .

Amsterdam vanaf het water - een ander perspectief
Er is een reden dat een rondvaart door Amsterdam de best bezochte attractie is van Nederland. Het lijkt zo toeristisch waardoor het een negatieve connotatie krijgt. Echter, als iets zo populair is bij bezoekende buitenlanders, dan heeft dat ook een goede reden. Er is blijkbaar iets te zien vanaf de Amsterdamse grachten dat bijzonder is. Immers, wereldwijd wordt geconcurreerd aangaande toeristische exclusiviteit. Amsterdam heeft grachten. Heel veel grachten! En, is een historisch interessante stad; ooit middelpunt van de wereldhandel en nog steeds internationaal geliefd.
Het is een feit dat Amsterdam vanaf de grachten bezien een heel ander perspectief biedt dan vanaf de straat. De laagte vanaf het water waarvan men alles bekijkt vanuit de Bombarie biedt een exclusieve ervaring. De historische gevels zien er groter en hoger uit, de mensen kleiner. Men bevindt zich op een eilandje dat door de grachten tuft met een rust die weldadig is en alles ineens relativeert. Het is genieten van de kabbelende golven die met een lichte deining alles romantisch en zoet doen maken. Als schipper van de Bombarie heb ik velen malen meegemaakt dat zij die in eerste instantie bloedserieus van geest enkel de historie van Amsterdam wilden aanschouwen ten prooi vielen aan de weldadigheid van het water en de gemoedelijkheid van de Bombarie; een oude diva die weet wat varen is en kan hypnotiseren met een effect dat zich nog dagen voort wil planten.


Een willekeurige blik vanaf het water.


Een willekeurige blik vanaf het water (Spiegelgracht).


Een willekeurige blik vanaf het water (woonboten op de Da Costa).


Een willekeurige blik vanaf het water (De Amstel - magere brug).


Een willekeurige blik vanaf het water (Zeeburg).


les in varen.


Sluiswachter - sluis naar sloterplas met enorm verval.


Sail 2005 - grote zeilschepen


Sail 2005 - duikboot


Sail 2005 - kleine zeilschepen

 

 

Groeten terug.


Groeten terug.


Aanstaande moeder die geen bezoek wenst.


De zingende grachtenmeernin.


Relaxen op een zwoele zomeravond.


Een malloot heeft een rookbom ontstoken.


Het is hard werken om sluisdeuren open te trekken.


Kinderen genieten het privilege mijn camera te mogen gebruiken.


Verbijsterend hoe mooie foto's ze kunnen maken .


Een tussentijdse picknick op een plantsoen.


Anne Frank huis vanaf het water.


Een fijn terras van jaloerse blikken (to be or not to be).


Een willekeurige blik vanaf het water (studenten - Oude Schans).


Een willekeurige blik vanaf het water (Steiger 'holland casino').


Een willekeurige blik vanaf het water (de Amstel).


Een willekeurige blik vanaf het water (parkeergarage marnixstraat).


Kids


Uw schipper legt de Molen van Sloten uit op een tussenstop (Sloten).


Sail 2005 - VOC schip


Sail 2005 - VOC schip


Sail 2005 - Russisch groot zeilschip: Sjedov

 


 

Naar hoofdpagina website - Naar verhalenpagina

Voor reacties Marc Marc Kontakt

This page & contents are Copyrighted (C)2008 by Marc Marc Amsterdam