Kees Pé - CV
Contact   Index pagina   

 

Kees Pé

 
 

Kees Pé

Kees Pé werd op 15 februari 1949 op Volendam geboren. Na zijn studie biologie aan de universiteit van Amsterdam is hij daar blijven wonen en werken. Eerst als biologiedocent en daarna heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdige kunstenaar.
Als hij door zijn microscoop keek, zag hij een onbekende wereld. Die wereld bestaat, maar je herkent hem niet. Door steeds verder in detail te treden ontdekte hij nieuwe werelden in deze wereld, abstracte werelden van pure schoonheid.
Het is dan pas mogelijk iets van het ware wezen van de kunst te vangen in een stoffelijke dimensie, als het werken voortkomt uit een staat van ‘not to be’.
‘Ik ga ervan uit, dat de grootste creativiteit is gelegen in de stilte en daarom is mijn schilderen doel en middel tegelijk. Als kunstenaar probeer ik de verfmassa zo te bewerken en te ordenen, dat het ”licht” zich er daadwerkelijk in wil nestelen’. Bij beschouwing kunnen we dan een brug slaan tussen ons eigen innerlijk en hetzelfde innerlijk, dat vervat is in de schildering. The beauty is in the Beholder.

De kunstenaar werkt in series, die heel uiteenlopend zijn qua onderwerp en qua techniek en die voortkomen uit zijn interesse op dat moment. Van heel fijne pentekeningen tot zware olieverfschilderijen, van ragfijne aquarellen tot complexe abstracten. Zijn oeuvre is zo divers dat bij elke expositie de vraag naar voren komt of dit het werk van één kunstenaar is.

 
 

 
(C) Kees Pé
Niets uit deze publicatie mag zonder toestemming van de auteur vermenigvuldigd worden.
Indien u een link plaats naar een of meerdere van deze pagina's, dient u hiervoor toestemming te vragen.

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
This page is edited by Marc Marc

Marc Marc Amsterdam - Holland